آموزش ScrollView و کاربرد Weight در LinearLayout

آموزش ScrollView و کاربرد Weight در LinearLayout

تمام ویدیوهای دوره آموزش مقدماتی برنامه‌نویسی اندروید (Android Programming)
نصب نرم‌افزار‌های مورد نیاز و مقدمات توسعه اندروید
آشنایی با مفاهیم اولیه اندروید
توسعه مقدماتی UI در اندروید
شروع برنامه‌نویسی در اکتیویتی‌ها
تعامل با سایر اکتیویتی‌ها
توسعه مقدماتی UI (بخش دوم)
اصول توسعه UI و لایوت‌های اندروید
کار با لیست‌ها
فرگمنت در اندروید
ذخیره داده

در این ویدیو با دو مفهوم ScrollView و LinearLayout Weight در توسعه UI اندروید آشنا خواهیم شد. به کمک یک مثال نیز نحوه استفاده و کاربرد این مفاهیم در توسعه یک صفحه ساده ثبت پیغام‌ها آشنا خواهیم شد.

پس اگر با نحوه برنامه‌نویسی در اکتیویتی‌های اندروید آشنا نیستید، این مثال تکمیلی می‌تواند شما را با مفاهیم View و Activity و نحوه تعامل آن‌ها در برنامه‌نویسی اندروید آشنا کند.

 

ویو ScrollView

اگر به اپلیکیشن‌های مسنجر مانند واتساپ و تلگرام دقت کرده باشید، وقتی در صفحه چت اپلیکیشن هستید، شما قابلیت اسکرول کردن و دیدن سایر پیام‌ها را به کمک Swipe با انگشت دارید. برای اینکه ویو یا Layout شما قابلیت اسکرول شدن داشته باشد، از این ویو می‌توانید استفاده کنید.

توجه داشته باشید که این ویو در راستای محور عمودی اسکرول را فعال می‌کند. اگر منطق توسعه رابط کاربری شما نیاز به اسکرول افقی دارد، باید از HorizontalScrollView استفاده کنید.

 

LinearLayout Weight

چیدمان خطی (LinearLayout) این قابلیت را دارد که بجای تعیین Width و یا Height به ترتیب در حالت Horizontal و یا Vertical، قابلیت این را داشته باشید که با نسبت (Ratio) مقدار را مشخص کنید. در این روش دیگر نیازی به تعیین به کمک واحد dp نیست و می‌توان نسبت را جایگزین کرد.

در ویدیو توضیحات این صفت، دو کاربرد مختلف این صفت کلیدی را به شما آموزش داده‌ایم.

نظرات :
  • img
    فرشته عباسپور
    دوشنبه, 07 آذر 1401
    پاسخ

    وقتبخیر و خسته نباشید آموزش عالی بود مثل همیشه 👍 یه سوال! اگه بخوایم پیغام مثل ارسال نظر باشه (یعنی پیغام رو بفرسته و نه خود ارسال کننده و نه فرد دیگه قادر به دیدنش نباشه و برای ما جایی دیگه نشون بده) اون موقع چیکار باید بکنیم؟؟

    • img
      حسین کرمی
      دوشنبه, 07 آذر 1401

      خواهش میکنم. پاسختون نیاز به مراحل خیلی بیشتری از آموزش رو داره و نیاز به ارتباط با سرور و ارسال پیام به سرور و ذخیره اطلاعات در دیتابیس سرور هست. اطلاعات هم ب کمک API بین کلاینت (اپلیکیشن اندروید) و سرور تبادل میشه. اگه توسعه دهنده سمت سرور API رو واستون بنویسه خب کار خیلی راحت تره و میشه به کمک پکیجی مثل Ktor Client (که فعلا فقط در حد یه پست معرفی توی سایت راجبش صحبت کردم) اطلاعات رو ارسال و دریافت کرد. برای اینکه فقط خودتون هم ببینید پیام ها رو، خب طبیعتا باز نیاز به نوشتن یه پنل مختص شما سمت سرور هست.

ارسال نظر :
پاسخ به